Blog Post | Travel Publication

Summer In Romania - Bucharest Travel Guide

The weather can be hot as a pan during the summer months, luckily, Bucharest has a lot of public gardens and refreshing places...

Article | Print Magazine and Web

Eyes Peeled and Mind Open

Foraging comeback is all about cultural conservation, a diversified diet and going back to nature. And the food looks and tastes fantastic!

Article | Print magazine and Web

Contemporary Art – let’s talk about it!

Coming back to Bucharest to talk about contemporary art, Irina Moreno - accredited in art appraisal and Sotheby’s Institute of Art graduate - starts a series of lectures.

Blog post

Canadian Writer Kim Thúy was in Bucharest to Launch her 4th Book “Vi”

Covering the book launch of ”Vi” by Kim Thúy in Bucharest.

Blog Post

Creative Neighbourhood, The Liveliest Weekend of the Year

Even if you don’t have the tiniest creative bone in you, it might still be hard to not be touched by the general buzz that is going on these days...

Interview | Print Magazine and Web

Visual Empathy

Elena Ciolacu is a Romanian award-winning illustrator, graphic novel creator and 2D animator. Her first graphic novel, “A Story of Hope for the Bullied”...

Blog post

Nikola Tesla, inventatorul excentric care spunea ca poate desparti Pamantul in doua

In jurul lui Nicola Tesla s-au tesut o multime de legende. Odata, pe cand lucra cu rezonanta magnetica, a descoperit frecventa Pamantului si ar fi provocat un cutremur atat de puternic incat aproape a demolat cladirile din vecinatatea laboratorului sau.

Blog post

Inventiile lui Leonardo da Vinci, create dupa 500 de ani

Leonardo da Vinci a ajuns cunoscut in primul rand datorita operelor sale de arta, ca Mona Lisa si Cina cea de taina, dar studiile lui includ numeroase alte domenii ca: aeronautica, anatomia, astronomie, inginerie, matematica, hidrodinamica, mecanica sau optica. Dupa spusele biografului Giorgio Vasari, da Vinci avea, in afara de curiozitate si creativitate uimitoare, un spirit puternic si generos si un respect deosebit pentru orice forma de viata.

Blog post

Cand magia si domeniul SF sunt acelasi lucru. Cu ce vom inlocui smartphone-ul in viitor?

Retina bionica este o realitate pentru soareci si maimute. Mai trebuie adaptata pentru oameni. "Orice tehnologie suficient de avansata nu poate fi deosebita de magie", spunea cunoscutul scriitor de science-fiction Arthur C. Clarke. Este si cazul progreselor facute in domeniul opticii.

Blog post

Stefan Odobleja - povestea romanului sarac care a pus bazele unei noi stiinte

Stefan Odobleja, omul care a venit cu ideile ciberneticii cu 10 ani inainte de Norbert Wiener, cel socotit parintele acestui domeniu, impresioneaza prin simplitate, inteligenta si noncoformism.

"Noi nu vedem cu ochii, ci cu mintea. Daca mintea e goală, ochii privesc fara sa vada", spunea savantul.

Blog post

Neil Armstrong – omul genial care a refuzat statutul de vedeta

Zborul este ceea ce-i entuziasmeaza pe piloti, nu mersul pe jos - asa glumea Neil Armstrong, insa primii sai pasi pe Luna, pe care i-a facut in iulie 1969, au entuziasmat o multime de oameni si i-a facut sa viseze cum nu mai visasera pana atunci. Armstrong insusi a marturisit ca imaginile pe care le-a vazut l-au impresionat profund.

Blog post

Grigore Moisil – parintele informaticii in Romania, un geniu mereu pus pe bancuri

Despre Grigore Moisil circula sute de bancuri. Pare un savant nebun, iar daca trebuia sa i se intample cuiva ceva, despre el era vorba.
Grigore Moisil a fost un matematician de renume si un profesor dedicat, care a adus o contributie semnificativa in intelegerea matematicii in tara noastra.

Translation

"Penseta optică" şi impulsurile laser ultra-rapide: două tehnici de manipulare a luminii care au obţinut Premiul Nobel

Premiul Nobel pentru fizică din 2018 a fost acordat lui Arthur Ashkin, lui Gérard Mourou și Donnei Strickland pentru producerea unor instrumente din fascicule de luminăAshkin a câștigat jumătate din premiu pentru crearea unor "pensete optice", care sunt de fapt fascicule de lumină ce au capacitatea de a manipula obiecte minuscule...

Translation

Noul capitalism din Afganistan

Primul lucru pe care îl observi în avionul care zboară de la Dubai la Kabul este că, la business-class, pasagerii par a fi  actori selectaţi pentru figuraţie: bărbaţi trecuţi de 45 de ani,  masivi şi cu musculatura extrem de dezvoltată...